Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Diva.Bara

6. 11. 2008 13:37
Kéž by i naši politici uměli vyhrávat i prohrávat!

Sice to nesouvisí s tématem článku přímo, nepřímo nicméně ano: ocenila jsem včera, jak poražený kandidát amerických prezidentských volbeb John McCain dokázal porážku s klidem přijmout, vítěznému Obamovi poblahopřát a pozdravit se s ním.... Z toho by si měli brát příklad naši politici. A to namísto různých povolebních projevů o pučích, agentech přisluhovačích  nebo o politických Armageddonech... Ovšem to by také kampaně musely vypadat jinak. - No a možná by pak i veřejnost dokázala brát na vědomí, že doby jednoho jediného "správného" názoru už minuly.

0 0
možnosti

Mar__tanka

27. 10. 2008 14:05
moc hezky napsaný...

karmaR^

0 0
možnosti

phoebe79

27. 10. 2008 13:04
karma

zajímavě napsánoR^

0 0
možnosti

5alfa

22. 10. 2008 12:32
Myslím, že je to třeba zopakovat...

Analogie dobrá a jak tady někdo napsal.

Pokud všichni koukneme na nastavení těch pákovek, tak na dlouhodobý a příjemný užívání to máme nastaveno od středu malinko k červené. ;-D;-D

A jistě i autor. Bez ohledu na to, jak se v krizi dá umýt studenou (hned a dlouho), tak se musí čekat na vychladnutí horké (taky dlouho)

Prostě dlouhodobý, příjemný je stav malinko od středu k červené, a ne že ne!

A bohužel se ukazuje, že i k tomu spěje naše společnost. Takže potlesk za dobrou analogii, i když bylo třeba ji domyslet a i když nakonec vyšlo něco jiného, než autoir zamýšlel. R^

0 0
možnosti

Martin Šubrt

22. 10. 2008 12:37
Re: Myslím, že je to třeba zopakovat...

Dlouhodobý příjemný stav nelze v lidské společnosti nastolit nikdy. Je vždy na úkor něčeho, či někoho. Dlouhodobý snesitelný stav je jediná věc, která může fungovat, aniž by nedošlo ke stavu nesnesitelnému. Můžeme se jen snažit ten dlouhodobý snesitelný stav pořád vylepšovat tím, že se společnost, respektive každý člověk, pomalu vyvíjí a stává se též snesitelným :-) :-).

0 0
možnosti

reasec

22. 10. 2008 11:29
Pane Šubrte,

trochu zapomínáte na to, že pro bohatýho většinou pracuje ten chudý...ano bohatý si vybírá..proč by dával 10 000, když může najmout někoho za 6 000 a rázem je zas o něco bohatší a chudý chudší. Poměrně jednoduché, že. Co je chudému platné, že je pracovitý, nefláká se, snaží se a rád by za svou práci dostal přiměřený plat. Nedostane. Nemyslíte, že to demotivuje i ty chudší? Reforma, by skutečně měla prospět všem, viz Diva.Bara. Nevěřím, že když dáte bohatému daňovou úlevu, projeví se to částečně i na platu jeho zaměstnance. Tak to prostě nefunguje.

0 0
možnosti

reasec

22. 10. 2008 11:36
Re: Pane Šubrte,

a ještě chci podotknou..nezávidím...

0 0
možnosti

Diva.Bara

22. 10. 2008 8:18
Jaké vysvětlování jakých reforem?

Já pořád nějak nechápu ty nářky, že tato vláda nedokázala lidem dostatečně vysvětlit své reformní kroky a že na to doplatila. Jaké reformy, prosím pěkně? Pod pojmem reforma si představuju něco, co prospěje opravdu všem. Kdyby tato vláda něco takového udělala, zajisté by to všichni (nebo aspoň většina) pochopili i bez vysvětlování. Pokud si ale dobře vzpomínám, tak úplně první takzvaně "reformní" krok této vlády bylo - snížení daní v nejvyšších daňových pásmech! Tedy - lidově řečeno - "přidání peněz bohatým". No, to se vskutku špatně vysvětluje, když následuje zavedení poplatků, které musí platit všichni, a také vynález nevídaného pojmu "superhrubá mzda", tedy ve skutečnosti zavedení daně z příjmu, která se platí i z něčeho, co příjmem poplatníků nikdy nebylo a není... Řekla bych, že zkrátka na extrémní jednání vlády zareagovali voliči extrémní volbou. A zlatá střední cesta pořád nikde!

0 0
možnosti

Martin Šubrt

22. 10. 2008 9:19
Re: Jaké vysvětlování jakých reforem?

Pod pojmem reforma si já představuju to, co první roky UBLIŽÍ všem, i když ti bohatí si s tím logicky poradí snadněji... Pokud jde o daně, myslím, že je dostatečně spravedlivé, když bohatý platí ze 100 000 daň 10 000 a chudý z 10 000 daň 1000. Tedy 10%. Myslím, že je v tom už dostatečný princip solidarity a je poněkud podivné bohatému říct, že bude platit 11%, pak 15%, podle toho, kolik pěněz potřebujeme. Navíc to demotivuje k tomu, chtít si vydělat víc, protože vydělávám spíš na stát. Poplatky stejně jednou budou daleko vyšší, nechápu, proč bych nemohl za základní lékařskou péči a léky platit. Za holiče a rohlíky platím taky a zadarmo mi dalamánek v pekárně taky nedají. Když pojištění vyplácám na základ, nebude na operace. To ale nemění nic na tom, že dnešní poplatky mizí neprůhledně a jsou takto k ničemu... A superhrubá mzda je daní za koalici. ODS by nikdy nenapadla, ale byl to kompromis, jak splnit volební slib jednotné daně se zelenými a lidovci za zády. Tak to ve státě chodí...

0 0
možnosti

CHYREN

21. 10. 2008 23:21
Dělal jsem hodně věcí..

, ale instalatéra ne. Na to jsem se koukal. Takže taky můžu říct, že jsou v módě nikoliv modré, nebo oranžové( rudé ) kohoutky, ale baterie které míchají vodu tak jak člověk potřebuje.;-D Bez barevného označení. V konečném důsledku výjde levněji nejen výroba baterie a zisk je větší, ale ušetří se taky voda, která stačí odtéct, než nastavíte modrý a oranžový (rudý ) kohoutek do lahodně harmonické polohy.;-D;-D

0 0
možnosti

louka.stan

21. 10. 2008 20:18
tak to je přesné

R^ Jen se bojím aby nás KočkoParouvlak nezavezl moc daleko od demokracie.  

0 0
možnosti

tupou_žiletkou

21. 10. 2008 20:24
Re: tak to je přesné

Toho se nebojím. Tam kam nás zavezl chlap s gulama s ministrama kteří lobují za mafiány a ovlivňují státní zástupce jentak někdo netrumfne:-)

0 0
možnosti

Yaroukh

21. 10. 2008 16:31
Moc bych si přál...

...aby se daňové výnosy levičáků i pravičáků oddělily. Ať si levičáci utrácej svoje pěníze, s mejma ať hospodaří pravice.

0 0
možnosti

OrpheusF1

21. 10. 2008 16:35
Re: Moc bych si přál...

LoL, tak takovejch by nás bylo ;o)

Já bych osobně zvážil dynamický volební systém, kdy volební "hlas" občana je závislý na jeho daních. to by bylo zajímavé řešení, ať ti co více platí mají také více práv rozhodovat.

0 0
možnosti

Yaroukh

21. 10. 2008 16:30
Pěkný článek

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7305x
Pražák, křtěný Vltavou v Podolí a později pokřtěný podruhé magistrálou v okolí bydliště :-). subrt.martin@seznam.cz