Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lu2222

19. 3. 2008 14:43
stadiony bývají i v centrech

Z těch nových je příkladem třeba nový stadion Arsenalu(s kapacitou 60000). Stejně tak naprostá většina ostatních stadionů v Anglii stojí uprostřed zástavby. Je zajímavé, že tam problém s dopravou nemají. Ono se taky není čemu divit, když se u nás považuje vzdálenost od metra A(max 5 min volné chůze) za příliš velkou. Dále například ve Španělsku stadiony Barcy a Madridu stojí rovněž v husté zástavbě a to se jedná o stotisícové kolosy. O národní stadion na Letné také nestojím, ale z jiných důvodů..

0 0
možnosti

Martin Šubrt

19. 3. 2008 15:27
Re: stadiony bývají i v centrech

Určitě jsou takové stadióny, to souhlas. Často z historického důvodu, vztahu k fanouškům apod. Pár minut vzdálenost k metru je dokonce pozitivním jevem, protože se dav rozptýlý a nápor na podzemní prostory není tak silný. Ale tady prostě jakákoli aktivita na Letné omezuje dopravu v celém východo zýápadním směru. Pravda, zatím na severu nemáme mosty a obchvat, pak to bude lepší, ale stejně, pokud by se měla Letná rozšiřovat, chtělo by to investice i do dopravy, přestupů a návazností, parkování apod. Ostatně, i když se stadión zvětšovat nebude, chtělo by to totéž :-) Přece jen, ale národní stánek třeba v tom Brně, nebo kdekoli jinde spíš na okraji je z řady důvodů výhodnější. Letná prostě zůstane Spartě, rozhodně jim jí nikdo nebere :-) 

0 0
možnosti

borghi

3. 2. 2008 20:09
Hm...

Azase je to tu. Zase čtu jak tan spartanský Národní stadion nikdo nechce a že jenom sparta po něm touží. A přitom je to tak, že nikdo ten stadion nechce míň, než sparTˇani. Jen se některýho sparťana zeptejte, jestli touží po tom, aby z jeho stadionu vzniknul Národní, který budespartě jenom propůjčený...A co se týče autora článku, je mi líto, že další z novinářů se řadí do řady nebetyčných antispartanských pisálků...Možná trochu víc objektivity by neškodilo, což?:-/

0 0
možnosti

Martin Šubrt

4. 2. 2008 10:23
Re: Hm...

Já si právě uvědomuji, že jako fanoušek Sparty z toho taky nemůžete mít radost... Tak víc křičte... Taky bych křičel... Máte na to právo.l Je to váš klub. Budu vám držet palce, ať tam ten stadión nemáte. To byl právě cíl tohohle článku, upozornit na všechny souvislosti. A omlouvám se, pokud to vyznívá, jako útok proti Spatě jako klubu. Vůbec nic proti. Ale bohužel s Vaším klubem je spojeno jméno pana Košťála a ten řídí většinu věcí kolem národního stadionu... A bohužel je prostě zároveň synonymem pro reprezentanta Sparty. Držím Vám palce, ať máte jen svůj stadión na Letné, fanoušci Sparty na svůj jedinečný stánek mají jednoznačně právo. Asi by nebylo příjemné se koukat, až bude mít nový svůj stadion Slavia a za pár let asi i Bohemka... To chápu...

0 0
možnosti

gaizka

3. 2. 2008 12:04
"Národní stadion"

Díky za příspěvek, dost z toho co jste tam napsal, je pravda...

Jen bych dával pozor na to, když se každý, kdo se účastní třeba pochodu na Letnou, nazývá chuligánem...(jsem SLÁVISTA a jsem na to hrdý a taky jsem rád, že to po letech má zvuk:-)...). Ale málokdo z nás v tom pochodu ze Staromáku patří k hooligans..

0 0
možnosti

Martin Šubrt

4. 2. 2008 10:33
Re: "Národní stadion"

Ten pochod fanoušků jsem spíše myslel to doprovázení fanoušků Baníku z různých nádraží na stadion. A i kdyby jich bylo 99% slušných, vždycky ten průvod může pravděpodobněji vyvolat excesy. Čímž ovšem nehodnotím fanoušky žádného klubu a ani je neodsuzuji. Totéž se může stát i třeba Bohemákům, respektive pár jedincům od nich, kteří mají touhu vyvolávat problémy. Nebo ani nemají, ale přijde trocha alkoholu... A i z hlediska reprezentačních akcí je prostě umístění stadionu z tohohle hlediska důležité...

0 0
možnosti

bj

3. 2. 2008 10:38
bravo

Vynikající článek!

Moc za něj děkuji, je moc dobře, že někdo na takovéto věci upozorní.

A zvlášť dřevnatý košťál nemá chybu :)

0 0
možnosti

r00t

2. 2. 2008 19:37
Karma

Velmi trefně napsáno > karma.

0 0
možnosti

MPík

2. 2. 2008 16:07
Jak to je jinde...

Právě jsem přijel z lyžovačky z Alp. A cestou jsem míjel dva stadiony - Red Bull Salcburk a Allianz Arénu Bayernu Mnichov. Obě stojí nedaleko dálnice - daleko však centru města! A proč? Kvůli dopravě! Ucpat Letnou, kvůli fotbalu je nehoráznost, kterou město nesmí dovolit!

0 0
možnosti

buxus

21. 1. 2008 7:18
Karma - nejen proto, že

.. tohle o zpackané výběrové soutěži už tvrdím dávno. S jedním dodatekem. Jedním z kritérií opakovaného řízení by měly být i cena. Ne proto, že musí vyhrát nejlacinější projekt. Ať třeba vyhraje třeba ten nejdražší, pokud se v řízení objektivně zjistí, že náklady jsou vyváženy užitnou a estetickou hodnotou. Ale není možné, aby měsíce po skončení soutěže a vyhlášení vítězného projektu nikdo - asi ani autor - neznal alespoň přibližný rozpočet stavby.

0 0
možnosti

oId fashioned Vince III..

21. 1. 2008 7:05
super

R^karma:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7305x
Pražák, křtěný Vltavou v Podolí a později pokřtěný podruhé magistrálou v okolí bydliště :-). subrt.martin@seznam.cz